BaeK PunyA Twitter

1.@nuanshaari67

Likes Baek Punya

My Great Web page

Sunday, 8 July 2012

Kenangan Menghadiri Majlis Perkahwinan di Gombang, Muar.

Salam semua.
Entri kali ni, aku nak kongsi cerita pasal Majlis Perkahwinan di Kg.Gombang,Pagoh, Muar. Actually, majlis perkahwinan anak sedara aku daaa..hehe..tapi apa yg aku nak tekankan adalah adat2 tradisi yg masih kekal selain konsep persandingan yg moden mcm kt bandar.
Bermula dengan malam ceracap inai yg memang satu kemestian. Tapi sebelum tu, cuba lihat hiasan pelamin kt dlm gambar ni...ada klas!


Pelamin kat kampung skrg pon dah mcm kat bandar tau!!


Rai tersenyum gumbira..
Tarian Ceracap Inai diiringi Gabungan Sri Setia Ghazal dari Felda Lenga.




 


Ramai juga orang kampung hadir utk saksikan majlis berinai ni...

Abby & Danish pun tumpang seronok...

Keesokan harinya, majlis persandingan pula,deretan khemah telah didirikan....skali lihat mcm kat JomHeboh daaa...hehe..tetamu yang hadir pula begitu ramai sangat..biasalah kt kampung kan....kat bandar mana ada ramai sampai macam ni...




penyambut tetamu

Wajah ibu pengantin yg mempunyai seribu makna...

tetamu2 yg hadir 

 bapa pengantin tak menang tangan melayan tetamu...

sedara-mara... 
pak ngah & shafiq..
Erin,Sakinah & Dahlia..
VVIP...Ibu Mertuaku...

bodyguard2 pengantin

Selain tu, ada flower girls utk mengiringi pengantin...cute kan?









Jom kita tengok hidangan pengantin pula, macam kat hotel gitu...ada klas!!


 chef di import khas dari Tmn Kobena...hehe

udang galah fresh dari Sungai Muar tuuu...huhu
kek pengantin tak bole miss
cupcakes

Amin...
santapan bermula..



Tak lupa juga santapan special utk tetamu2 selain daripada nasi minyak/beriani.

menunggu tetamu utk serang gerai Apai Corner...
walaupon penat melayan tetamu tapi sempat bagi posing yg istimewa.

Paling best, makanan yg paling tip-top ari tu adalah Ayam Golek Gombang...memang powerfull!





Dlm majlis perkahwinan ni kalau tak de karaoke, memang tak lengkap...Kalau dulu guna band, sekarang guna karaoke set+DJ...
        
Ibu Pengantin dengan penuh perasaan menyanyikan lagu 60'an
kolaborasi dua generasi
aku pon join sekaki...hehe

Acara seterusnya, kalau kat Melaka memang acara wajib, Kat Gombang pon ada daaaaa....apa lagi Joget Lambak laaaa...tapi video akan di upload kemudian yee...jgn marah haaa..dan...Yang pasti gambar kat sebelah kanan ni bukan joget lambak...huhu
Video Joget Lambak seperti di bawah : SAKSIKANLAHHHHHHH....

                                      
Dan jangan kita lupa kat jasa2 group yg agak penting juga peranan diorang ni...
Geng Budak Basuh Pinggan Mangkuk
Geng Hidangan Pengantin
crew katering...
termasuk lah aku...hehehe

Pastinya aku enjoy walaupon penat jadi cameraman tak bertauliah...aku harap korang pon enjoy reading & viewing entri aku kali ni..
Kalau dah baca, apa lagi? Klik la kat "Join This Site" utk support rakan blogger.
Dan klik la skali kat iklan2 tu ye...hehe...Jumpa lagi di lain entri.







  






















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...